Healer Tech maakt van revalidatie een spel met FlexR

FlexR

Revalidatie is alles behalve leuk, maar Healer Tech hoopt het toch wat interessanter te maken. Met FlexR willen zij een spel maken van dit proces, schrijft Venturebeat. Het apparaat bestaat uit een sensor die je aan een spier vastzet.

De sensor, ter grootte van een handpalm, plaats je op je huid vlakbij de spier die je wilt trainen. De bewegingen van de spier worden gedetecteerd door de sensor, die de data vervolgens naar een app op je smartphone stuurt. Met die app kun je een hardloopspel spelen, genaamd Endless Tower. En dat moet revalidatie een stuk leuker maken.

Gameplay

In het spel ren je opzij, moet je over gaten heen springen en vallen vermijden. Om dat te doen trek je een spier samen. Doe je dit op het juiste moment, dan blijf je doorgaan met rennen in het spel. De app houdt ondertussen bij hoe vaak je de juiste spier strekt. Volgens de medeoprichter van Healer Tech, Li “Ricky” Ge, voelt het niet als een training als je je op het spel blijft concentreren.

Stel je voor dat je kunt trainen door Super Mario Bros. te spelen met de spieren in je buik, bijvoorbeeld door ze samen te trekken om Mario te laten springen.

In de app zit een menu met daarin diverse trainingsmodi, bijvoorbeeld één voor als je alleen maar kunt zitten en een om je buikspieren te trainen. Het spel heeft diverse niveaus, die bij specifieke trainingsdoelen van de gebruiker passen. De bedoeling is dat er later nog meer spellen komen. Daarnaast moet de SDK in de toekomst openbaar worden, zodat ook anderen spellen kunnen maken voor VR en AR.

FlexR staat op dit moment op Kickstarter, waar Ge 15.000 dollar op wil halen voor zijn product. Op het moment van schrijven is dat al bijna gelukt, er is namelijk al zo’n 14.000 dollar opgehaald.