Heb jij binnenkort sneller internet op je mobiel? Ook bij T-Mobile kun je gebruikmaken van 4G+

Wat is 4G+?

Alle aanbieders van mobiel internet bieden nu de mogelijkheid om te internetten via 4G+: een sneller netwerk dan het huidige 4G. Door gebruik te maken van twee frequenties is het mogelijk om de maximale snelheid te verhogen. T-Mobile begint vandaag met de uitrol van dit nieuwe netwerk.

Klanten van T-Mobile krijgen vanaf 13 januari (woensdag) toegang tot het netwerk. Om gebruik te maken 4G+ moet je wel over een geschikte telefoon beschikken, zo bieden iPhones ouder dan het 6S-model bijvoorbeeld geen ondersteuning voor het snellere netwerk.

In eerste instantie kan nog niet iedereen genieten van het snellere netwerk: T-Mobile zegt dat 76 procent van de bevolking toegang heeft tot 4G+. Volgens de provider heeft in de zomer iedereen toegang tot het 4G+-netwerk.

Testresultaten van het T-Mobile-netwerk zijn nog niet bekend en het is dus niet bekend wat de maximale snelheid is van het netwerk. De provider zegt dat klanten ongeveer anderhalf keer sneller kunnen internetten in vergelijking met 4G.

Zoals ik al beschreef in dit uitgebreide artikel over 4G+ en 5G zorgen de nieuwe netwerken niet alleen voor meer snelheid, maar ook voor extra stabiliteit, waardoor nieuwe toepassingen mogelijk worden. Volgens Lampros Iskos, Directeur Technology van T-Mobile, is dit hard nodig:

Mobiel dataverkeer groeit explosief. Dit vraagt veel van de snelheid en capaciteit van mobiele netwerken. Wij hebben ons 4G-netwerk gebouwd met het oog op de toekomst waarin het dataverbruik verder zal toenemen.