‘Helft personeel Uber werd aangenomen in laatste 6 maanden’

Het is voor niemand meer een verrassing dat Uber groeit als kool, maar de slechts zes jaar oude taxidienst barst de laatste zes maanden pas echt uit zijn voegen.

Als we de taxichauffeurs niet meerekenen, dan heeft Uber op dit moment 4.000 werknemers op de loonlijst staan. Lars Fjeldsoe-Nielsen is voormalig vice-president Mobile bij Uber en stelt dat het best eens zou kunnen dat het grootste deel van het personeel in de afgelopen zes maanden is aangenomen en dus nog niet zo lang bij het bedrijf werkt.

“Het zou me niets verbazen als de helft van alle Uber-werknemers in de afgelopen zes maanden in dienst is getreden”, liet hij weten tegenover Business Insider. “Ik beschik niet over de exacte aantallen, dus of mijn inschatting klopt weet ik niet, maar het bedrijf groeit de laatste tijd ontzettend snel. Dat heeft overigens niet zoveel met investeringen te maken. De dienst moet groeien en daar is personeel voor nodig.”

Uber is op dit moment actief in 64 verschillende landen, waar je in totaal in 351 steden gebruik kunt maken van de taxidienst.