Amerikaanse huizen steeds slimmer: in 2016 investeren Amerikanen massaal in smart home-technologie

Ongeveer 45 procent van de Amerikanen zegt in 2016 te investeren in smart home-technologie. Dat blijkt uit een enquête die is afgenomen door makelaarsbedrijf Coldwell Banker.

Morgen begint in Las Vegas de technologiebeurs CES 2016, waar ontzettend veel nieuwe smart home-producten bekend worden gemaakt. Voor de start van de beurs besloot Coldwell Banker 4000 Amerikanen te vragen naar hun ideeën over het slimme huis. Opvallend genoeg gaven niet alleen de technisch onderlegde personen aan te investeren in een slim huis, 36 procent van de ondervraagden die aangaven te willen investeren in de smart home, beschouwen zichzelf niet als technisch onderlegd.

Eén grote groep huiseigenaren (54 procent) zeggen te willen investeren in smart home-technologie als het helpt bij de verkoop van hun huis. Het overgrote deel is zelfs bereid om meer dan 1500 dollar te investeren in smart home-producten.

Uit de enquête bleek dat momenteel slimme entertainmentsystemen het meest populair zijn. Apparaten als slimme TV’s en speakers zijn het meest geïnstalleerd: 44 procent van de ondervraagden die aangaven te beschikken over smart home-producten is eigenaar van een dergelijk systeem. 31 procent beschikt over slimme beveiligingsappartuur en 30 procent over een slimme thermostaat.

De vraag naar slimme beveiliging (63 procent), slimme thermostaten (63 procent), slimme verlichting (58 procent) en slimme veiligheid als slimme carbon monoxide-melders (56 procent) zijn het grootst.