Help je tuin een warme zomer door met het Edyn Garden systeem

Uiteraard zijn zelfrijdende auto’s en virtual reality Facebook te gek, maar ook je tuin kan baat hebben bij al die technologische innovaties. Wat te denken van het Edyn Garden System, een slim besproeiingsysteem dat er voor zorgt dat je tuin zelfs de warmste zomer door komt.

Het Edyn systeem bestaat feitelijk uit twee delen: een sensor en een controller voor je sproeisysteem, die gezamelijk zorgen voor een optimale besproeiing van je tuin.

Vooral de sensor is een indrukwekkend stukje techniek: de sensor laadt zijn batterij op via een zonnecel op zijn bovenkant en nadat je hem in de grond hebt gestopt begint hij direct te analyseren. En dat is geen half werk, want de Edyn Garden Sensor meet temperatuur, lichtintensiteit, vochtigheidsgraad van de grond, luchtvochtigheid en zelfs de geleiding in de grond.

Al deze data wordt vervolgens via wi-fi verzonden naar de app op je smartphone en door algoritmes van Edyn geanalyseerd. Daarbij kijkt de app niet alleen naar de beste moment voor besproeiing in combinatie met de weersvoorspellingen, hij geeft je ook direct advies over het type beplanting dat het beste groeit in je tuin en welke groente je zou kunnen verbouwen.

edyn2

De controller, ook gevoed door een zonnecel, werkt nauw samen met de sensor. Op basis van de analyses die de sensor deelt, besluit de controller wanneer het beste moment is om je besproeiing te activeren en hoe lang deze moet sproeien. Op deze manier sproeit het Edyn systeem niet op basis van een vaststaand tijdsschema, maar alleen wanneer het nodig is.

In navolging van de Soil IQ, Flower Power en Koubachi is het Edyn Garden System een zeer slimme en welkome aanvulling van de digitale schuur! Dat wordt ook wel duidelijk wanneer we de Kickstarter-pagina van het project bekijken: de Edyn wist zonder moeite bijna het drievoudige van de gewenste $100.000 op te halen!