Help kanker genezen door het spelen van dit futuristische spel op je mobiel


Een innovatieve game-app genaamd “Play to Cure: Genes in Space” helpt Britse wetenschappers met hun onderzoek naar kanker door de spelers data van echte patiënten te laten analyseren.

Klinkt als een saai spel zou je zeggen, maar niets is minder waar. Het spel speelt zich af in een futuristische setting en laat spelers een ruimteschip besturen door een astroïdenstorm. De levels zijn opgebouwd uit gegevens vanuit het DNA. Door het spel te spelen analyseren de spelers onbewust een hoop data waar wetenschappers te weinig tijd voor hebben.

De mobiele app kan grote impact hebben doordat het gebruik maakt van crowdsourcing. Het publiek, in dit geval de gamers, worden ingezet om immense hoeveelheden data te verwerken zonder enige kosten, accuraat en op hoog tempo.

De acties van de spelers helpt de onderzoekers in het ontdekken van ontwikkelingen in de genetische data. Kanker kan namelijk ontstaan door een fout in een gen, maar het kost veel tijd om al deze genen te onderzoeken. Door middel van het spel wordt dit proces enorm versneld.

De app is in februari gelanceerd door Cancer Research UK,en kan worden gedownload op Pokerstars, die geholpen heeft in de financiering van het project

464745553_640