Help deze plant sneller te groeien door te tweeten

Dat wetenschappelijk onderzoek niet altijd serieus maar ook gewoon leuk kunnen zijn, bewijst het volgende onderzoek. In een nieuw onderzoek kun je tweets naar een plant sturen. Wetenschappers houden vervolgens bij of deze plant sneller groeit dan een plant die geen tweets toegestuurd krijgt.

Iedereen kan een tweet naar deze plant sturen. De tweet wordt vervolgens voorgelezen aan de plant. Waar de tweet over gaat, maakt niets uit, dus laat snel je tweet achter!

Het onderzoek genaamd ‘Talk to a Plant’ is een sociaal experiment van het Denver Museum of Nature and Science. Ondanks de enigszins ludieke methode heeft het onderzoek wel degelijk een serieus doel. Er bestaat namelijk een oude mythe dat planten beter groeien als ze de menselijke stem ‘horen’. En nu kan met Twitter dit eindelijk gemakkelijk en geautomatiseerd onderzocht worden. Met een controle plant die geen tweets te horen krijgt, wordt het verschil gemeten.

In de komend maanden kun je via een live-stream de ontwikkeling van de planten volgen. Ook is er een overzicht van de voorlopige resultaten te vinden. Voorlopige resultaten wijzen uit dat de Twitterplant iets groter is en een groenere (gezondere) kleur heeft.

talk-to-plant-1r