HERE Maps gaat kaarten voor zelfrijdende auto’s leveren

Here

Kaartbedrijf HERE wordt na de overname door Audi, BMW en Daimler meteen al op ambitieuze wijze gebruikt. Het bedrijf gaat namelijk een nieuwe cloudgebaseerde kaartdienst aanbieden, speciaal gemaakt voor zelfrijdende auto’s. De wagens kunnen deze kaarten gebruiken om de weg te vinden op straat.

Daarmee hebben de drie autofabrikanten een kaartendatabase voor hun zelfrijdende auto’s, zonder dat ze daarvoor afspraken hoeven te maken met bijvoorbeeld Google. Handig, want een licentie op Google Maps hadop lange termijn flink wat geld kunnen kosten.

Omdat HERE cloudgebaseerd is, wordt data van kaarten constant bijgewerkt. Hierdoor heeft het systeem toegang tot tijdelijke informatie, zoals waar aan de weg wordt gewerkt of filedata. Een zelfrijdende auto kan daar vervolgens zijn route op baseren.

De verbinding tussen de HERE-dienst en de auto werkt twee kanten op. Ziet de wagen dat de maximumsnelheid op een weg is aangepast? Dan wordt deze informatie op HERE Maps aangepast.

Het nieuwe cloudsysteem zal al snel worden gebruikt, maar eerst voor ‘gewone’ auto’s met menselijke bestuurders. Op basis van tests in deze wagens, zal HERE de zelfrijdende alternatieven van Audi, BMW en Daimler alvast klaarstomen voor de toekomst.