Huh? Het aantal vaste telefoonaansluitingen in Nederland is gestegen

Telefoon

Wie dacht dat de vaste telefoonlijn op termijn zou verdwijnen omdat we allemaal mobiel bellen, heeft het mis. Het afgelopen kwartaal is het aantal vaste telefoonaansluitingen zelfs licht gestegen en in totaal zijn er nu bijna 6,3 miljoen vaste lijnen in Nederland. Dat meldt Telecompaper.

Overigens gaat het hierbij vooral om internettelefonie (VoIP) via ADSL, kabel of glasvezel. Minder dan een miljoen aansluitingen zijn ‘ouderwetse’ telefoonlijnen.

Bij VoIP is het tegenwoordig steeds vaker het geval dat het onderdeel is van een totaalpakket met internet, televisie en telefonie. Ziggo en KPN, de twee grootste providers van het land, bieden deze pakketten actief aan. Zo heeft bijvoorbeeld meer dan 4 op de 5 Ziggo-klanten een VoIP-aansluiting.

De vraag is natuurlijk of mensen hun vaste aansluiting daadwerkelijk gebruiken. Of ze überhaupt een toestel hebben aangesloten aan hun modem.

Telecompaper verwacht in ieder geval dat het aantal vaste aansluitingen de komende vijf jaar nog heel licht zal blijven stijgen.