Het British Museum in Londen bezoeken is vanaf vandaag een stuk makkelijker geworden

Het British Museum in Londen is een fantastisch museum met bijzondere historische voorwerpen. Met de hulp van Google zijn nu meer dan 4.500 voorwerpen uit de collectie van het museum online te bekijken. Google en het museum hebben jaren gewerkt aan het online project en is sinds vandaag te bewonderen voor iedereen via een speciale website.

Je kunt op de website van Google ervoor kiezen om een rondleiding te krijgen door allerlei soorten werk, gesorteerd op bepaalde volkeren, locaties en tijden. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om zelf via Google Street View rond te lopen door het museum. Ook kun je specifiek zoeken naar bepaalde voorwerpen.

Als je niet gelijk in het diepe wilt duiken is het ook mogelijk om via deze mini-website een introductie te krijgen in het werk dat nu te vinden is op het platform van Google. Hier zie je een grote tijdlijn waarop ieder werk is gezet. Daarnaast is de tijdlijn verdeeld in geografische gebieden, zodat je de werken wat beter in context kunt plaatsen.

Google Museum

Als je één van de werken aanklinkt krijg je additionele informatie over het historische onderwerp. Je kunt er voor kiezen om de informatie voor te laten lezen, een functie die je ook vaak in musea tegenkomt. Als je benieuwd bent kun je geheel gratis een kijkje nemen via deze link.