Het Britse Polysolar verandert ramen in zonnepanelen

Niets is fijner dan deze dagen thuis of op het werk achter een raam te zitten waar de lentezon door naar binnen schijnt. Maar hoe mooi zou het zijn als die ramen voor jou tegelijkertijd energie opwekken doordat er zonnepanelen in verwerkt zitten? Het bedrijf Polysolar wil dat mogelijk maken.

De zonnepanelen die Polysolar ontwikkelt zijn doorzichtig en kunnen daarnaast goed omgaan met indirect zonlicht. Hierdoor kun je ze gewoon verticaal plaatsen, wat een voordeel is ten opzichte van de normale zonnepanelen die je schuin plaatst. Hierdoor kun je ze namelijk in muren van gebouwen verwerken.

In het Verenigd Koninkrijk zijn de zonnepanel al geïntegreerd in tankstations en een bushokje. Een nadeel van de Polysolar-panelen die daarin zijn gebruikt is dat glas een soort oranje tint heeft. De volgende stap van het bedrijf is om die tint eruit te krijgen in nieuwe versies.

Polysolar denkt dat hun technologie erg belangrijk is voor de toekomst van zonne-energie. Joanna Slota-Newson, CTO van Polysolar zegt tegen Wired UK:

Je kunt nooit een heel groot percentage van de energiebehoefte van een gebouw opwekken via enkel het dak. We maken gebruik van de rest van het gebouw en maken daarmee de oppervlakte die kan worden gebruiken voor het opwekken van zonne-energie veel groter.