Het einde van een tijdperk: Internet Explorer gaat met pensioen

Internet Explorer

Het einde van een tijdperk is in zicht: de allereerste browser, Internet Explorer, stopt er namelijk mee. Waarschijnlijk gebruikte je deze browser allang niet meer, maar de kans is groot dat je hier wél mee begonnen bent. Internet Explorer was namelijk de allereerste browser. Deze heeft het maar liefst 27 jaar volgehouden, maar nu is het einde toch echt gekomen.

Sinds gisteren, 15 juni, is de browser officieel met pensioen.

Internet Explorer met pensioen

Zoals gezegd, is de kans al vrij groot dat je geen gebruik meer maakte van de Windows browser. Nog minder dan 1 procent van alle internetgebruikers maakten hier nog gebruik van. De reden ligt misschien voor de hand, want dit was een browser die het misschien nét iets te vaak niet werkte. En als de browser het al wel deed, was de kans vrij groot dat je bij het downloaden van wat afbeeldingen ook wat virussen op je computer binnenhaalde.

Hoewel we voorheen geen optie hadden om voor een andere browser te kiezen, is dat tegenwoordig wel anders. Wie wel nog Internet Explorer gebruikte, wordt nu automatisch doorgestuurd naar Edge, de nieuwe browser van Windows. Maar naast deze browser bestaat natuurlijk ook Chrome (55 procent), Safari (27 procent) en Firefox (4,8 procent).

Edge

De gebruikers van Windows 10 worden sinds gisteren automatisch doorgestuurd naar de nieuwe browser van Windows: Edge. “De toekomst van Internet Explorer op Windows 10 is Microsoft Edge. Deze webbrowser is niet alleen sneller, maar ook veiliger en moderner. Ook heeft het een speciale modus voor oude websites die nog functies van Internet Explorer gebruiken”, schreef Sean Lyndersay van Microsoft vorig jaar al in een blog.

Beeld: monticello / Shutterstock.com