‘Het gaat jaren duren voordat de Apple Watch een succes wordt’

Marc Newson, een bekende ontwerper die momenteel voor Apple werkt, heeft zich uitgelaten over smartwatches. Waar veel van de belangrijke Apple-medewerkers terughoudend zijn om te spreken over het succes van hun producten, had Newson daar geen last van.

In een interview met de Australische krant de Financial Review, zei de ontwerper dat de Apple Watch eigenlijk nu al een succes is voor het Amerikaanse bedrijf. “Het probleem is dat iedereen zodanig ongeduldig is en direct het product wil begrijpen.”

Tijdens het interview maakt Newson de link naar de iPhone. Deze was volgens de ontwerper ook niet direct succesvol, maar wel verantwoordelijk voor een grote verandering in hoe men opgaat met technologie. Nu is de impact duidelijk van de iPhone en “ik geloof dat de Apple Watch de wereld op dezelfde manier gaat veranderen. Ik twijfel er niet aan dat dit binnen vijf jaar ook gebeurt.”

Vooralsnog is er geen reden voor Apple om zich druk te maken, de Apple Watch verkoopt goed in vergelijking met andere smartwatches en fitnesstrackers. De recente update voor de Apple Watch heeft de smartwatch ook aanzienlijk beter gemaakt. Daarnaast is de komst van Android Wear-horloges naar iOS ook een goed teken voor de smartwatch-industrie.