Hexagon maakt van je smartphone een achteruitkijkspiegel voor je fiets

Een spiegel op je fiets? De meeste Nederlanders zullen hun wenkbrauwen optrekken bij dit idee. Je kunt immers toch over je schouder kijken? Toch zou het geen heel slecht idee zijn, want in een spiegel kijken is veiliger dan je omdraaien terwijl je rijdt. Probleem is echter: hoe zet je een achteruitkijkspiegel op je fiets? Startup Smart Bike heeft daar met Hexagon een oplossing voor.

De Hexagon is een camera die zich verbindt met je smartphone. De camera zelf plaats je achterop je fiets, onder je zadel. Op je telefoon zie je vervolgens de beelden en weet je dus exact wat er achter je gebeurt. Daarnaast zou het apparaat het door moeten hebben als je een ongeluk hebt gehad en direct je naasten moeten informeren.

Maar het apparaat kan meer dan dat. Het toont bijvoorbeeld automatisch of je afslaat of gaat remmen, wat wel zo veilig is voor de weggebruikers achter je. Daarnaast kun je fietsritjes livestreamen, je activiteiten volgen en bijhouden hoe ver je gefietst hebt. Neem je even pauze? Dan kun je je smartphone opladen aan de Hexagon, want het is ook een 6000mAh powerbank.

Crowdfunding

De Hexagon komt volgende week beschikbaar op Indiegogo, maar The Verge schrijft er nu al over. Daardoor heb ik wel direct een waarschuwing voor je: het bedrijf heeft nog nooit een product verzonden, dus houdt daar rekening mee.

Heb je toch interesse, dan kun je het apparaat vanaf volgende week voor 99 dollar kopen door de crowdfundingcampagne te steunen. Er is ook een goedkoper model die geen lichtsignalen geeft voor 75 dollar.