Hier spraken we in 2017 het meeste over op Twitter

Twitter zou deze week 300 medewerkers op straat willen zetten. Daarmee krimpt het bedrijf in één klap met acht procent in.

Het jaar zit er alweer bijna op en dat betekent dat de eerste overzichtjes weer verschijnen. Bijvoorbeeld een waar we het allemaal over hadden op Twitter. Het sociale medium heeft die onderwerpen verzameld, meldt NU.nl.

Het afgelopen jaar hadden we het vooral over vacatures. Het was zelfs de meest gebruikte hashtag van 2017. Nu is dat niet heel vreemd, want dat was de afgelopen jaren ook het geval. Blijkbaar zoeken we met zijn allen massaal naar werknemers en banen. Het sociale netwerk zelf stelt dat dit betekent dat Twitter nog steeds een belangrijke rol speelt voor werkzoekenden en werkgevers.

Op de tweede plaats staat de hashtag #nieuws, gevolgd door #voetbal en – hoe kan het ook anders – #Trump. In het geval van #voetbal ging het eigenlijk met name om vrouwenvoetbal, maar daar was 2017 dan ook een prachtig jaar voor. Op de vijfde plaats staat #Kamergotchi, naar het spel dat Arjen Lubach gemaakt had. In de app kon je een digitaal Kamerlid verzorgen.

Tot slot was #pandakoorts enige tijd populair. Logisch want dit jaar kwamen er twee Chinese reuzenpanda’s genaamd Xing Ya en Wu Wen naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen. En wie houdt er nu niet van panda’s?

#280

Natuurlijk ontkwam Twitter zelf ook niet aan de nodige gesprekken. Over het sociale medium werd vooral getweet met de hashtag #280. Daarmee wordt gedoeld op het aantal tekens dat een bericht sinds kort mag bevatten: 280. Dat was eerder 140, maar vorige maand werd het aantal verdubbeld.