Hij is er! Harry Potter: Hogwarts Mystery is vanaf nu gratis te downloaden

Harry-Potter

Het is zo ver: je brief van Zweinstein ligt eindelijk op de deurmat. Niet in de vorm van een echte brief, maar wel als nieuw mobiel spel van Jam City en Portkey Games. Harry Potter: Hogwarts Mystery kun je vanaf vandaag namelijk gratis downloaden.

Harry Potter: Hogwarts Mystery is een RPG-avontuur. In het spel maak je je eigen personage als heks of tovenaar.

Tijdens je avontuur maak je kennis met allerlei bekende professoren uit de film- en boekenserie, waaronder professor Perkamentus en professor Anderling. En natuurlijk mag Hagrid ook niet ontbreken.

Overigens zit Harry zelf niet in het spel. De game speelt zich namelijk enkele jaren voor de gebeurtenissen uit de boeken en films af.

Je eigen avontuur

Het spel plaats je op Zweinstein, waar je lessen kunt volgen en extra activiteiten kunt doen. Leer bijvoorbeeld vliegen of de bekende Lumos-spel. Ook kun je lid worden van een Dueling Club, mocht je dat willen.

In Hogwarts Mystery krijg je bovendien met enige regelmaat een keuze voor je neus. Welke keuze je maakt, heeft invloed op je avontuur. Je bepaalt als eerste zelf in welk huis je terecht komt, maar later ook of je dapper bent of juist heel slim.

Harry Potter: Hogwarts Mystery

Overigens zul je af en toe ook de optie krijgen om te betalen voor het spel. Hoewel je het gratis kunt spelen, heb je energie nodig om acties uit te voeren. Je energie wordt met de tijd weer opgeladen, maar je kunt ook geld uitgeven om sneller op te laden.

Harry Potter: Hogwarts Mystery is vanaf nu gratis te downloaded voor iOS en Android.

Wizards Unite

Later dit jaar moet er nog een Harry Potter-spel voor je telefoon verschijnen. Dat is Wizards Unite, gemaakt door Niantic, die eerder al Pokémon Go ontwikkelde. Het is echter nog niet bekend wanneer dit spel precies verschijnt.