Hike-fanaat? Deze 3 mythische hikes mogen niet ontbreken op jouw bucketlist

hike

Als je een echte hike-fanaat bent, is de kans groot dat je het afgelopen jaar vooral de Nederlandse natuur hebt gezien. Tijd voor meer, dus. En omdat er steeds meer landen groen kleuren, betekent dit ook dat we weer iets verder dan alleen naar Nederland kunnen kijken. Deze drie mythische hikes mogen in ieder geval niet op jouw bucketlist ontbreken.

The Peaks of the Balkan

We trappen het lijstje af met een zeven dagen durende hike door Kosovo, Montenegro en Albanië, ofwel: The Peaks of the Balkan. Eerder won deze route al de World Travel & Tourism Award en volgens kenners is dat geheel terecht. Het schijnt één van de mooiste wandelroutes ter wereld (!) te zijn. En dat helemaal niet ver weg van ons kikkerlandje! Let wel op, want deze hike is niet helemaal eenvoudig om op eigen houtje te gaan doen. Travelbase heeft daarom een volledige wandelroute uitgestippeld zodat je de mooiste plekjes zeker tegenkomt. Wat je kunt verwachten? Ruige natuur en eenvoudige bergtoppen én een gastvrije bevolking.

Beeld: Travelbase

IJsland

De volgende in de lijst is een hike door IJsland. Hierbij wandel je langs actieve zwavelpoelen, warme stoombronnen én zwarte lavastromen. Als je in bent voor wat avontuur, zit je bij deze route dus wel goed, want er is geen één land dat zo’n ruige natuur en diversiteit aan landschappen heeft als IJsland. Met deze hike trek je in vijf dagen langs al dat moois. Het landschap verandert van dag tot dag en soms zelfs van uur tot uur. Genoeg gehad van al dat wandelen aan het einde van de dag? Dan kun je lekker ontspannen in een van de vele warmwaterbronnen.

IJsland

Beeld: Travelbase

Noorwegen

Zeg je hiken, dan zeg je natuurlijk óók Noorwegen. En de Hardangervidda in Noorwegen is één van de meest tot de verbeelding sprekende natuurgebieden van de wereld. Het is een hoogplateau dat zich uitstrekt over meer dan 8.000 km2 en is één en al natuur. Een must-see voor de hike-fanaten en natuurliefhebbers. Je trekt tijdens de hike over kliffen van de fjorden en zult de meest geweldige uitzichten zien. Maar het absolute hoogtepunt van deze route zijn de Stavali watervallen: vier watervallen bij elkaar die behoren tot de hoogste en mooiste watervallen van Noorwegen.

hike

Beeld: Travelbase