Hitserie Wednesday krijgt een tweede seizoen

Wednesday

De Netflix-serie Wednesday, gemaakt door Tim Burton, is een regelrechte hit te noemen. Maar het verhaal is nog niet voorbij! Netflix heeft aangekondigd dat er een tweede seizoen aankomt van de serie.

Voor het gemist heeft: Wednesday gaat over Wednesday Addams, de dochter uit de bekende Addams Family. In de serie gaat ze naar een kostschool speciaal voor ‘outcasts’, oftewel mensen die anders zijn. Er lopen weerwolven rond, vampieren en zelfs sirenes. Maar al snel ontdekt Wednesday dat er vreemde dingen gebeuren op de school, waarop ze op onderzoek uitgaat. En dat terwijl ze ook nog met haar eigen nieuwe krachten om moet leren gaan.

De serie werd in no-time een enorm succes. Binnen maar liefst 28 dagen werd er in totaal maar liefst 1.237 biljoen uur naar gekeken. Inmiddels hebben 182 miljoen huishoudens de serie bekeken, waarmee hij op de tweede plaats staat van de meest populaire Netflix-series ooit.

Seizoen twee in aantocht

In een speciale video bedankt de serie de kijkers nu en wordt dus het tweede seizoen aangekondigd. Details zijn er echter nog weinig. De video laat vooral beelden uit het eerste seizoen zien, ondersteund door het nummer Bloody Mary van Lady Gaga. Dat nummer zit niet in het eerste seizoen van de serie, maar werd op TikTok al snel aan Wednesday gekoppeld, en dan met name aan de dansscene. Diezelfde – ietwat versnelde versie – wordt nu dus ook door Netflix ingezet.

Maar helaas voor ons is nog niet helemaal duidelijk wanneer het tweede seizoen dan verschijnt. “We hebben enorm veel zin om Wednesday’s martelende verhaal te vervolgen in seizoen twee”, zo zeggen showrunners Alfred Gough en Miles Millar tegenover Netflix-fansite Tudum. “We kunnen niet wachten om in een nieuw seizoen te duiken en de spookachtige, vreemde wereld van Nevermore te ontdekken. We moeten alleen zeker weten dat Wednesday het zwembad niet eerst leeg heeft gemaakt.”

Beeld: Netflix