HMD presenteert vanaf oktober Nokia 3310 met 3G internet

Nokia 3310

Afgelopen zomer werd dan eindelijk de Nokia 3310 gelanceerd in een nieuw jasje. Nu krijgt het model een internet upgrade: volgende maand brengt HMD Global namelijk een 3G-versie van het nostalgische toestel uit.

Klein verschil

De nieuwe versie van het oude toestel heeft naast een hogere prijs en nieuw modem ook een aantal nieuwe kleurtjes. Het huidige toestel beschikt over 2G, wat in veel landen niet eens meer beschikbaar is. Zo konden consumenten in Australië het toestel niet gebruiken. De nieuwe Nokia 3310 met 3G-netwerk is daarom ook alleen bedoeld voor landen waar 2G netwerken al zijn uitgeschakeld. In deze landen is 3G inmiddels de oudste beschikbare technologie, meldt Tweakers.

Het nieuwe toestel heeft net zoals het 2G-model een kleurenscherm, camera, bluetooth en het spel Snake. De Nokia houdt het 27 dagen in standby vol en je kunt de opslag uitbreiden met een microSD-kaart. De prijs gaat slechts een tientje omhoog, van 60 naar rond de 70 euro. Het toestel is ideaal voor de festivalganger dankzij zijn lange batterijduur, maar of Nokia deze wederopstanding overleeft? Dat is nog maar de vraag.