Hoe loop je hard? runScribe vertelt je alles over je hardlooptechniek

Land je op je hak of rol je net iets te veel over de bal van je voet bij het hardlopen? Als dit vragen zijn die altijd al beantwoord wilde hebben, dan is de runScribe dé gadget die niet op je verlanglijstje mag ontbreken.

Met nog een kleine 17 dagen te gaan op Kickstarter weten ze op het hoofdkantoor van runScribe waar ze aan toe zijn. Met zo’n $160.000 op de teller heeft de wearable voor hardlopers al het drievoudige van het gewenste budget weten op te halen.

Niet gek natuurlijk, want in theorie is de runScribe een fantastische gadget voor echte hardloopfreaks!

runscribe

In de kern is de runScribe een verzameling slimme sensoren die in staat zijn om te bepalen hoe, waar en wanneer je voeten de grond raken tijdens het hardlopen. Deze data wordt lokaal opgeslagen tijdens het lopen en na afloop gesynchroniseerd via je smartphone.

Wanneer de ruwe data eenmaal bij de software terecht komt, begint de echte magie. De bijbehorende app berekent je loopgedrag en visualiseert dit in een prachtig dashboard.

dashboard_runScribe

Dat de runScribe verder gaat dan de gemiddelde hardloop app of gadget wordt duidelijk wanneer je je sensor gebruikt op meerdere schoenen. In een handige vergelijking laat de app van runScribe dan zien op welke manier je je passen zet in het afzonderlijke schoeisel.

shoe_comparison

Mocht je niet stil kunnen blijven zitten van al deze data, sprint dan snel richting Kickstarter. Voor $99 kun je een runScribe op de kop tikken, maar heb je beperkte data.

Voor een beetje extra ($139) heb je volledige toegang tot alle data en ben je daarvan verzekerd voor tenminste een jaar. Naar alle waarschijnlijkheid verstopt het bedrijf achter de gadget daarna alle inzichten achter een abonnement.