Hoera: Nintendo brengt Mario Kart naar je smartphone en onthult Switch Online

Mario-Kart-Nintendo-

Nintendo heeft Mario Kart Tour aangekondigd, een nieuwe versie van Mario Kart speciaal voor smartphones. Het spel moet verschijnen “in het fiscale jaar dat eindigt in maart 2019”. Daarnaast heeft het bedrijf onthuld dat de online dienst van de Switch-console in september moet beginnen.

Helaas zijn er nog weinig details bekend over Mario Kart Tour. Het spel is namelijk nog volop in ontwikkeling. Natuurlijk zal het wel lijken op de eerdere spellen, waarbij je over een racebaan rijdt en elkaar probeert dwars te zitten met diverse power-ups.

Het is inmiddels de vijfde smartphone-app van Nintendo. Eerder verschenen als Super Mario Run, Fire Emblem Heroes, Animal Crossing: Pocket Camp en Mittomo.

Switch Online

Ook maakte Nintendo bekend dat Switch Online in september van start gaat, meldt NU.nl. Met Switch Online kun je gebruikmaken van de internetfuncties, bijvoorbeeld om online tegen elkaar te spelen. Als abonnee krijg je verder toegang tot gratis versies van klassiekers als Super Mario Bros. 3, Balloon Fight en Dr. Mario. De games krijgen in sommige gevallen ook ondersteuning voor multiplayer.

Switch Online gaat 4 dollar per maand, 8 dollar per kwartaal of 20 dollar per jaar gaan kosten. Wat de Nederlandse prijzen worden, is nog niet bekend.