Hoera: ook Rabobank, Bunq en ABN AMRO ondersteunen Apple Pay!

Apple Pay

Na jaren wachten kondigde Apple afgelopen juni aan dat Apple Pay eindelijk in Nederland te gebruiken was. Maar dat was wel alleen via ING. De ondersteuning wordt nu echter uitgebreid. Ook Rabobank, Bunq en ABN AMRO hebben namelijk aangekondigd dat je de dienst bij hen kunt gaan gebruiken.

Apple Pay is een betaaldienst, waarmee je met je iPhone, iPad of Apple Watch kunt betalen. Om dit mogelijk te maken, koppel je je pinpas aan je telefoon in de app. Daarna kun je betalen door je apparaat tegen een betaalterminal te houden.

Apple Pay breidt uit

De dienst is nu dus al beschikbaar bij ING, maar ook andere banken gaan het nu aankondigen. Rabobank is daar één van, al is niet niet duidelijk wanneer de mogelijkheid precies live gaat. De bank spreekt zelf over “binnenkort”.

Ook ABN AMRO gaat Apple Pay ondersteunen, maar ook deze bank heeft nog geen exacte lanceerdatum aangekondigd. Bij de digitale bank Bunq is dat anders. Klanten kunnen zich daar aanmelden voor Apple Pay en de dienst per direct gebruiken.

Naast deze drie bekende banken, zijn er ook een aantal wat minder bekende partijen die nu Apple Pay aanbieden. Eén daarvan is de mobiele bank N26, een anders is Revolut. Of er in de toekomst nog andere Nederlandse banken volgen, is vooralsnog onduidelijk.

Foto: Shutterstock.com