Hoeveel weet jij over de zoektrends van 2018? Ontdek het in Google’s Game of the Year

Google Game-of-the-Year

2018 was een behoorlijk bewogen jaar. We hadden diverse rampen, mensen die overleden en natuurlijk allerlei problemen in de tech-wereld. Maar het was echt niet allemaal slecht. En dat blijkt ook uit een nieuw spel van Google waarin je je kennis van de zoektrends van dit jaar kunt testen.

Het gaat om Game of the Year 2018. En dit spel kun je gemakkelijk spelen, bijvoorbeeld tijdens je lunchpauze. Je speelt het namelijk in de browser en beantwoordt vragen door op een van twee antwoorden te klikken. Dit moet je wel binnen een bepaalde tijd doen.

Maar het spel kijkt vooral terug op de leuke momenten van het jaar en laat slechte dingen achterwege. Je komt vragen tegen als: “Waar zochten we dit jaar meer naar: hoe je een boom moet planten of hoe we op mars komen?” En: “Wat willen mensen meer, honden of katten?”

Eerste spel

Het is voor het eerst dat Google zijn zoekresultaten op zo’n manier heeft omgezet in een spel. De game is misschien niet mind blowing, maar zeker wel een leuke manier om terug te kijken op het jaar en de tijd door te brengen. En je hebt na het spelen van het spel gegarandeerd meer grappige en rare weetjes over de zoekopdrachten van 2018.