Schaken met hologrammen zoals in Star Wars: Dat kan met de HoloLamp

Voor een augmented reality experience heb je vaak een VR of AR-bril nodig om de volledige belevenis goed mee te maken. Maar met de HoloLamp is dit niet meer nodig. HoloLamp lanceerde tijdens de CES 2017 in Las Vegas zijn augmented-reality-projector.

De projector maakt interactie mogelijk tussen augmented reality en bestaande objecten, zonder dat daar enige speciale brillen of smartphones aan te pas komen. Bovendien is de projector zo compact dat de projector gemakkelijk in gebruik is.

HoloLamp

De opvouwbare HoloLamp brengt geanimeerde afbeeldingen tot leven met de projector en maakt gebruik van de Unity gaming software. De lamp is niet alleen geschikt voor gamen, maar ook voor product marketing en voor in het onderwijs of bedrijfsleven.

Guillaume Chica, medeoprichter van de HoloLamp:

HoloLamp biedt de gebruiker een game-ervaring zonder dat hij daar oncomfortabele brillen bij nodig heeft. Door de glasses- en handsfree technologie kan de gebruiker zich gemakkelijker bezighouden met zijn omgeving door het gebruik van de HoloLamp.

Let The Wookie Win

De HoloLamp projector zal begin dit jaar beschikbaar zijn en wordt samen met een geanimeerd schaakspel opgestuurd vergelijkbaar met de scène uit Star Wars Episode IV: A New Hope. Om de projector te kunnen gebruiken heb je een HDMI kabel nodig en een Windows 10 of Mac OS desktop.