Homey bestuurt vanaf nu ook apparaten van Bosch en Siemens

Homey

De slimme speaker Homey van fabrikant Athom is opnieuw verder uitgebreid met nieuwe samenwerkingen. De speaker werkt nu ook samen met huishoudelijke apparaten van Bosch en Siemens. Daardoor kun je apparaten als ovens, vaatwassers en wasmachines van de twee fabrikanten monitoren en bedienen vanuit de smartphone-app.

De apparaten kun je nu integreren in je Flows, waardoor je de apparaten kunt bedienen. “Via Homey Flows kan bijvoorbeeld de vaatwasser automatisch aangaan zodra je gaat slapen, en de rest van de slimme apparaten juist uit, om energie te besparen”, aldus Stefan Witkamp,┬áCommercieel Directeur van Athom.

Timing

Natuurlijk kun je ook zeggen dat je wasmachine gaat draaien als je zonnepanelen energie opwekken. En dan kun je zelfs zeggen dat de wasmachine wel voor een bepaalde tijd klaar moet zijn. Daardoor bespaar je energie, maar is je schone was wel op tijd klaar.

Het apparaat is overigens zowel met je stem als met een app te besturen. De Homey is in Nederland te koop voor 299 euro via de website van Athom.