Honda geeft ons een eerste blik op de futuristische aankondigingen die het bij CES gaat doen

Net als veel andere autofabrikanten is Honda zich klaar aan het maken voor CES in januari. En vandaag heeft het een teaser op YouTube gezet om te laten zien waar over gepraat gaat worden. In totaal worden er drie features getoond, die behoorlijk op de toekomst gericht zijn.

Een van die nieuwe features is ‘Safe Swarm’. Als we naar de video kijken, zien we dat het waarschijnlijk een soort communicatienetwerk tussen voortuigen wordt. Hiermee zouden auto’s veiliger over de weg kunnen rijden, omdat ze informatie delen. Handig bij bijvoorbeeld autonome voertuigen, want dan kunnen ze onderling afspreken wie waar rijdt. Hoe het precies in zijn werk gaat, is echter nog niet helemaal duidelijk.

Uni-Cub en NeuV

Ook wordt er gesproken over Uni-Cub, waarschijnlijk een persoonlijk voertuig voor individueel gebruik. Zulke auto’s lijken onder fabrikanten steeds meer een punt van aandacht te worden, omdat ze zoeken naar een manier om de oudere markt te bereiken. Een voertuig als deze is mogelijk voor hen interessant.

Een laatste onderwerp waar over gesproken wordt is de NeuV, de conceptauto die Honda eerder deze maand onthulde. Bijzonder aan deze auto is dat het ‘emoties’ heeft. In het voertuig zit een systeem dat reageert op conversaties en emoties van de bestuurder, zodat er een diepere emotionele connectie komt tussen de eigenaar en de auto.

Tijdens CES gaat Honda dus praten over onderwerpen die nog vrij futuristisch lijken, maar mogelijk al dichterbij zijn dan we denken. Een ding is in ieder geval zeker na deze video: wij kunnen niet wachten tot CES!