Honda zet voorzichtige stap richting introductie elektrische motorfiets

In de auto-industrie kun je inmiddels niet meer om elektrische voertuigen heen, maar als je een motor zoekt, dan heb je opeens een stuk minder opties. Honda wil daar de komende twee jaar gelukkig verandering in brengen.

Het Japanse merk heeft namelijk zijn jaarlijkse duurzaamheidsrapport uitgebracht, waarin te lezen is wat Honda de komende jaren van plan is. Een van de initiatieven die op de agenda staat is het ontwikkelen van een volledig elektrische motorfiets, die vervolgens binnen twee jaar op de markt moet verschijnen.

Juich echter niet te vroeg, want Honda begint voorzichtig. Zo krijgt de elektrische motorfiets slechs één schamele vermelding in een vuistdik rapport en zou het in eerste instantie de bedoeling zijn om ze alleen in Japan en China op de markt te brengen. Het lijkt erop dat er een goedkope variant wordt ontwikkeld voor China, terwijl er in Japan een speciaal deelprogramma wordt opgezet, zodat je overal op een elektrische Honda kunt stappen.

Het is ontzettend zonde dat nog niet één grote fabrikant een elektrische motor heeft ontwikkeld voor de Europese markt, aangezien de auto-industrie steeds meer laat zien dat de techniek absoluut toekomst heeft. Natuurlijk is het verklaarbaar dat de motorbranche een beetje achterblijft: de afzetmarkt is kleiner, dus het is lastiger om de enorme ontwikkelingskosten terug te verdienen. Eeuwig op benzine blijven rijden is echter ook geen optie.