Honkelbalteams in MLB gaan iPad Pro tijdens wedstrijden gebruiken

Honkballers gaan in de Verenigde Staten iPads gebruiken om meer over wedstrijden te weten te komen. Zo krijgen coaches onder andere spelerstatistieken te zien en worden matchups tussen een pitcher en slagman geanalyseerd. Daarvoor heeft de Amerikaanse honkbalbond MLB een overeenkomst met Apple gesloten.

Apple gaat de alle teams die deelnemen aan de MLB 12,9 inch iPad Pro’s verschaffen, die tijdens de wedstrijd in de ‘dugout’ gebruikt zullen worden. Dat is het klein hokje waarin de coaches en teams aanwezig zijn, als ze niet op het veld staan. De deal is na jaren eindelijk mogelijk, omdat een recente regelwijziging tablets, smartphones en laptops toestaat op het veld. Tot op heden was dit verboden.

MLB iPad Pro

Microsoft heeft een vergelijkbare deal met hockeybond NFL, die het bedrijf maar liefst 400 miljoen dollar heeft gekost. Microsoft eist daarbij dat de Surface-tablets duidelijk in beeld zijn tijdens wedstrijden. Apple is minder hongerig naar aandacht: coaches mogen zelf bepalen wat ze met de iPad Pro’s doen. Het is onduidelijk wat de deal Apple kost.

De iPads worden voorzien van een gespecialiseerde app genaamd MBL Dugout, aldus Apple-topman Phil Schiller tegenover de Wall Street Journal. Volgens hem moeten de iPads meer doen dan papier vervangen: ze moete