Hotel in Las Vegas wordt omgebouwd tot esports-arena

Ook de Strip in Las Vegas gaat om, want daar gaan ze in plaats van de ouderwetse spelletjes poker over op esports. Het Luxor Hotel wordt daarvoor nog dit jaar omgebouwd.

Een bestaande nachtclub binnen het hotel verandert in een esports-hal met verschillende verdiepingen. De zaal zal worden uitgerust met alles wat je van een esports-arena verwacht: grote LED-schermen met livestreams, professionele streamstudio’s en plekken waar bezoekers kunnen gamen.

Iconische plaats

“Yankee Stadium, Madison Square Garden en Wembley worden door fans en spelers als traditionele iconische stadions voor sport gezien. Eports Arena Las Vegas zal de iconische plaats voor esports worden”, zijn de weinig bescheiden woorden van Allied Esports-CEO Jud Hannigan. Hij werkt samen met Luxor-eigenaar MGM samen om de arena op te bouwen.

Dat juist zo’n groot hotel besluit om een hele nieuwe omgeving voor esports te bouwen is mooi. Het is een symbolische stap, omdat esports ooit begonnen zijn in achterafzaaltjes bij dezelfde hotels. Toen werd er nog gespeeld om een paar duizend euro en een paar man om hen heen en de laatste jaren zijn er steeds meer toernooien in hotels, maar dat een groot hotel hier een speciale hal voor inricht betekent dat de cirkel rond is.