Houd een extra oogje in het zeil met Zoyo: De slimme babysensor

Vandaag lanceert Zoyo haar slimme babysensor via een Kickstarter-campagne waar ze proberen genoeg geld op te halen om van het product werkelijkheid te maken. De zogenaamde Zoyo Baby is een kleine sensor die om de luier van een baby gedaan kan worden en ouders waarschuwt als er iets aan de hand is.

Via een app krijgen de kersverse ouders een melding als de baby op een bepaalde manier aandacht vereist. Zo meldt de Zoyo Baby bewegingen van de baby als deze slaapt, krijgen de ouders een melding als de temperatuur van de baby plots daalt of stijgt, wordt de ademhaling van de baby in de gaten gehouden, krijgen de ouders een melding als de baby huilt en krijg je bericht als de luier vol ontlasting zit, om infecties te voorkomen.

Zoyo Baby

De babysensor is overigens ook op andere manieren te gebruiken. Als je om wat voor reden dan ook geen sensor op je baby wilt bevestigen kun je het apparaat ook in de wieg van de baby bevestigen. Op deze manier kan de Zoyo Baby bepaalde dingen waarnemen zoals of de baby wel of niet huilt. Andere functies zoals de detectie van een poepluier zijn dan helaas niet mogelijk.

Op de website van Zoyo kun je precies zien welke variaties je kunt bestellen en welke functies wel en niet werken als je hem op bijvoorbeeld de box monteert. Via Kickstarter kun je Zoyo Baby al vanaf 80 dolar bestellen. Na de campagne ligt het product voor ongeveer 120 dolar in de winkels, mits het tijdens de crowdfundingcampagne genoeg geld ophaalt. De campagne gaat later vandaag online.