Houd de controle over je lichaamswarmte met deze armband

Ondanks het feit dat we in Nederland niet vaak te maken hebben met steenkoude winters, hebben we het zeer regelmatig koud. Als oplossing draaien we de thermostaat een paar graden hoger of gaan we dichtbij de kachel zitten. Als het aan Embr Labs ligt, is dit verleden tijd.

Een groep afgestudeerde wetenschappers van het Massachusetts Institute of Technology besloot om samen een onderneming te starten, Embr Labs, om innovatieve oplossingen te bedenken. Aangedreven vanuit hun gevoel voor duurzaamheid ontwikkelden de wetenschappers een slimme armband, die in staat is om de lichaamstemperatuur van personen te controleren.

De Wristify, zoals de armband heet, is in staat om de lichaamstemperatuur van de drager constant te controleren. Een gebruiker dient zelf een ideale temperatuur in de voeren, waarna de armband automatisch zorgt dat de lichaamstemperatuur die waarde vasthoudt. Krijgt een gebruiker het warm of koud, dan zal de armband automatisch koude of warmte golven versturen naar de thermoreceptoren in de pols. Hierdoor blijft de lichaamstemperatuur gelijk, waardoor een persoon geen onbehaaglijk gevoel krijgt.

Om het proces inzichtelijk te maken gloeit de armband blauw tijdens het uitsturen van koude golven, terwijl het device oranje kleurt tijdens het uitsturen van warmtegolven. Daarnaast krijgen gebruikers ook de mogelijkheid om de functie uit te zetten of om de golven handmatig uit te sturen.

Volgens Sam Shames, mede-oprichter van  Embr Labs, is dit een uitkomst om hoge energierekeningen tegen te gaan. “Zodra mensen het koud krijgen, wordt de verwarming omhoog gedraaid. Binnen grote gebouwen duurt het lang voordat een ruimte is opgewarmd, waardoor er veel energie voor nodig is. Daarnaast worden steeds meer bedrijven uitgerust met energieslurpende airconditioningsystemen, die om de haverklap aangezet worden”, zo stelt Shames.

Doordat de Wristify de temperatuur van ieder persoon afzonderlijk regelt, hoeven personen het nooit meer koud of warm te hebben. Het grote voordeel hiervan is dat de verwarming en airconditioning overbodig worden, waardoor een stuk minder energie verbruikt zal worden.

De Wristify is op dit moment nog niet te koop, maar geïnteresseerden kunnen zich al wel inschrijven via een mailing list. Zodra de armband in de verkoop gaat zullen deze personen een e-mail ontvangen. Naar verwachting zal het product later dit jaar op de markt komen tegen een prijs van 199 dollar.