Deze app voor de Apple Watch laat zien hoe lang je nog te leven hebt

Met de komst van talloze wearables zijn we steeds meer in de ban geraakt van onze gezondheid. We houden via de wearables allerlei gegevens bij zoals hardloopactiviteiten en meten dagelijks ons slaapritme. Maar in hoeverre dragen deze activiteiten bij aan onze gezondheid?

Rehabstudio heeft daarom een app ontwikkeld voor de Apple Watch die je levensverwachting bijhoudt. Op het display van het horloge zie je een klok die aftelt tot het einde daar is. Zo krijg je via Life Clock te zien hoe veel jaar, maanden, weken, dagen, uren en seconden je nog te leven hebt.

life clock

De betrouwbaarheid van Life Clock valt te betwijfelen, maar het geeft je wel goede inzichten in jouw levensstijl. Op het moment dat je slechts vijf uur hebt geslapen, in plaats van de gewenste 8 uur, stuurt de app je een melding. Op de Apple Watch zie je vervolgens dat het gebrek aan slaap de levensverwachting met 26 minuten heeft verminderd. Anderzijds geeft de app ook meldingen bij positieve activiteiten. Heb je een dertig minuten durende work-out gedaan, dan zal je levensverwachting stijgen met 36 minuten.

Rehabstudio hoopt personen met Life Clock te stimuleren om goede gewoontes aan te leren en afscheid te nemen van slechte gewoontes zoals roken en ongezond eten. De app werkt als een soort activity tracker en geeft je inzicht in je dagelijkse gewoonten. Hierdoor word je dagelijks geconfronteerd met alle slechte gewoonten, waardoor het bedrijf je bewust hoopt te maken van de gevolgen.

life clock

Life Clock zal, net als de Apple Watch, in april gelanceerd worden en biedt gebruikers de mogelijkheid om uit vijf verschillende ‘aftelklokken’ te kiezen.