Houzz biedt designers en binnenhuisarchitecten een professionele tool om hun eigen websites te maken

Veel MKB-ers kennen het probleem: Je bent zo druk met je dagelijkse werkzaamheden dat je eigenlijk geen tijd hebt om je website regelmatig te updaten. En dat is vervelend, want je website is vaak het uithangbord van je bedrijf, waarmee je juist weer nieuwe klanten wilt binnen halen. Steeds meer horeca bedrijven en winkeliers stappen daarom tegenwoordig over op een Facebook pagina: Dat is net even makkelijker om snel even een update naar je vaste klanten te plaatsen.

Binnenhuisarchitecten, aannemers en interieur ontwerpers kampen met een zelfde probleem, maar in plaats van Facebook maken zij steeds vaker gebruik van niche sociale netwerken rondom bijvoorbeeld design. De Amerikaanse dienst Houzz.com bijvoorbeeld, waarop ontwerpers hun eigen binnenhuisprojecten, portfolio’s maar ook moodboards kunnen aanmaken. Veel professionele gebruikers van de dienst, gaven aan het makkelijker te vinden hun Houzz profiel up to date te houden, dan om hun bedrijfswebsite bij te werken.

En dus lanceerde Houzz deze week een veelgevraagde nieuwe feature: De mogelijkheid om een complete bedrijfswebsite in te richten op het bestaande platform. Tijdens de ontwikkeling van Houzz Site Designer werd aanvankelijk eerst nog gekeken naar een WordPress plugin, zodat Houzz aangesloten kon worden op bestaande sites. Maar dat bleek in de praktijk te complex. Een compleet autonome dienst is nu het alternatief.

In de introductievideo zien we dat een ontwerper alle ruimte heeft een schitterende website te maken, die gekoppeld is aan hun Houzz profiel. Zo kunnen ze bestaande projecten importeren maar ook reviews en andere informatie. Wanneer een gebruiker een kleine update aan zijn Houzz profiel doorvoert, wordt dit direct ook ge-update op de website.

Op dit moment maken meer dan 300,000 professionals gebruik van Houzz. Houzz Site Designer is gratis, maar voor uitgebreidere mogelijkheden kun je upgraden naar een Pro abonnement. De dienst is op dit moment nog in beta, en geïnteresseerden kunnen een invite aanvragen.