Hover Camera: de ultieme cameradrone om binnen te filmen

Heel soms komen er nieuwe gadgets langs waarbij ik direct denk: hebben! De Hover Camera is er zo één. Het is een kleine drone die bedoeld is om binnen te vliegen en zich helemaal richt op filmen, vandaar ook de naam van het product. Hij kan stil in de lucht hangen, maar dankzij het gebruik van kunstmatige intelligentie-technieken ook objecten of mensen herkennen en deze volgen als ze bewegen.

Eigenlijk is dit het ultieme product dat de makers van MTV Cribs hadden moeten hebben begin deze eeuw, want een rondleiding geven door je huis is een eitje met deze drone. Hij is zo ontworpen dat hij niet tegen voorwerpen of muren op kan vliegen en mocht het toch mis gaan dan zijn alle propellers goed beschermd door een soort kooitje eromheen. Hem de lucht in krijgen hoeft niet door hem op te laten opstijgen vanaf de grond, maar je kunt hem (voorzichtig) de lucht in gooien of laten opstijgen vanaf je hand.

De Hover Camera weegt minder dan 250 gram en de camera filmt in 4K-resolutie. Je kunt de camera onafhankelijk van de drone bewegen om bijvoorbeeld recht naar beneden of schuin om hoog te filmen. Het enige nadeel van het apparaat is de accuduur: hij gaat ‘slecht’ 8 minuten mee en dan moet je de batterij omwisselen of opladen.

Interesse in de Hover Camera? Helaas is hij nog niet te koop. Deze zomer moet hij op de markt komen, maar de prijs is nog niet bekend. De makers vertelden aan Fast Company dat ze beginnen met een betatest met 2000 gebruikers. Hoeveel hij uiteindelijk moet gaan kosten is niet bekend.

De Hover Camera volgt je gezicht

Dit is toch vet?!

Je kunt de Hover Camere opvouwen

Je kunt hem laten opstijgen vanaf je hand