HP kondigt desktop computer aan met het formaat van een appelflap

Hewlett-Packard kondigt vandaag twee nieuwe desktop computers aan met een formaat dat daadwerkelijk op je bureau past. De HP Pavilion en Stream Mini Desktop zijn volwaardige computers in een handzaam formaat, met minimaal energieverbruik.

Moest je vroeger nog een speciaal bureau aanschaffen om de behuizing van je computerkast in te kunnen plaatsen, in 2015 past je complete computer dus gewoon weer op je bureautje. Nog steeds zijn er veel consumenten en kantoren die de voorkeur geven aan desktopcomputers boven laptops.

De HP Pavilion Mini Desktop en de Stream Mini Desktop zijn slechts 5 centimeter hoog en wegen slechts 700 gram. Hij past dus in de palm van je hand.

Op beide apparaten draait het Windows 8.1 besturingssysteem en beide devices beschikken over een ingebouwde Intel Core i3 processor. Daarnaast heb je op de Pavilion de beschikking over 1 TB aan dataopslag beschikbaar en een werkgeheugen van 8 GB dat eventueel uit te bereiden is. Hij is uitgerust met WiFi en Bluetooth verbinding en 4 USB uitgangen.

De Pavilion zal in de VS $320 gaan kosten, de Mini komt op een nog veel goedkopere prijs van $180, maar heeft wel iets lagere specs. Wanneer de apparaten in Nederland op de markt verschijnen is nog niet bekend.

hp-pavilion-mini-720x600

ces-2015-banner-eventwall