Bij HSBC kun je een bankrekening openen met een selfie

Bij de van oorsprong Chinese bank HSBC kun je nu een bankrekening openen met een selfie. Dat meldt Business Insider. Door het nemen van een selfie kun je bij de bank je identiteit bevestigen. Daardoor heb je geen pincode meer nodig en hoef je je identiteit ook niet met behulp van een vingerafdruk te valideren.

Business Insider meldt dat de genomen selfie met gezichtsherkenningstechnolgie wordt vergeleken met een foto op een identeitsbewijs die de klant eerder heeft geüpload. Met de biometrische gegevens willen banken het voor hun klanten veiliger maken om hun bankaccount te beheren. Aan de andere kant betekent het dat banken ook jouw gezicht in hun bezit hebben nog voordat je überhaupt geld bij de bank hebt gestort.

Het gebruik van deze technologie betekent ook dat je in kunt loggen of transacties kunt doen zonder daarbij een wachtwoord of pincode te gebruiken. In Nederland startte MasterCard bijvoorbeeld vorig jaar een proef waarbij klanten met een selfie of vingerafdruk konden betalen. Het bedrijf noemde de uitgevoerde test ‘een succes.’