‘HTC overweegt VR-afdeling Vive te verkopen, was in gesprek met Google’

HTC overweegt zijn VR-afdeling Vive, bekend van de HTC Vive, te verkopen. Ook denkt het bedrijf na over een mogelijke verkoop van het hele bedrijf en of de VR-afdeling een zelfstandig bedrijf kan worden. Dat meldt Bloomberg. De smartphonemaker uit Taiwan zou volgens bronnen van Bloomberg onder meer in gesprek zijn geweest met Google.

Een van de bronnen zegt dat een volledige verkoop van HTC onwaarschijnlijk is, omdat het bedrijf moeilijk zou kunnen aansluiten bij de werkzaamheden van een overnamekandidaat.

HTC Vive

HTC heeft de laatste jaren moeite om te kunnen concurreren op de smartphonemarkt, maar is wel een van de grote spelers op het gebied van virtual reality. De HTC Vive behoort tot de duurdere VR-headsets, hoewel het bedrijf de prijs van het apparaat deze week met 200 euro verlaagde.

Een andere VR-headset uit het duurdere segment is de grote concurrent Oculus Rift van Facebook. Volgens marktonderzoeker IDC heeft de VR-industrie tot nu toe echter moeite om een groot publiek te bereiken. De stap van HTC om de prijs van zijn headset met 200 euro te verlagen, is een teken dat het bedrijf nieuwe klanten wil bereiken.

Volgens Bloomberg is tot nu toe geen definitieve beslissing genomen over de verkoop of zelfstandigheid van de Vive-afdeling. Zowel Google als HTC wilde tegen het medium niet reageren.