HTC brengt met haar Vive Tracker objecten naar virtual reality

HTC Vive Deluxe Audio Strap

CES staat dit jaar weer bol van de toffe gadgets op het gebied van virtual reality, en ook HTC blijft niet achter. Het bedrijf heeft namelijk een aantal nieuwe accessoires onthuld voor haar HTC Vive. Het gaat om de Vive Tracker, waarmee je objecten in de virtuele wereld kunt volgen, en een geheel nieuwe hoofdband met een geïntegreerde koptelefoon.

De Vive Tracker geeft virtual reality een geheel nieuwe dimensie. Het wordt namelijk mogelijk om “echte” objecten zichtbaar en volgbaar te maken binnen VR. Dit doe je met een speciale ring die je om het object heen plaatst, bijvoorbeeld een honkbalknuppel of een camera. Met een statiefschroefdraad kun je het apparaatje aan het object vastmaken en er vervolgens zes uur mee werken op een volle accu. De bewegingen die het voorwerp in de echte wereld maakt, zie je terug in virtual reality.

“We konden de Vive Tracker binnen vier uur integreren in onze vechtsimulator”, vertelde James Mullins van de Deaking University in Australië tijdens de presentatie. “Voor ons haalt de Vive Tracker de kosten voor de materialen en de kosten om trackingsensoren te integreren weg, maar het bespaart ook een hoop tijd in ontwikkeling.” De Vive Tracker is dan ook bedoeld voor ontwikkelaars, zodat wij gewone objecten straks eenvoudig in een spel kunnen gebruiken.

De Vive Tracker moet in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar worden. Een prijs is nog niet bekend.

HTC Vive Tracker

Vive Deluxe Audio Strap

Ook presenteerde HTC op CES een geheel nieuwe hoofdband voor de Vive. Deze hoofdband heeft een geïntegreerde koptelefoon, maar zorgt er ook voor dat kabels beter weggewerkt worden. Daarnaast kun je hem stellen door aan een knop achterop te draaien. De Audio Strap moet net als de Vive Tracker in het tweede kwartaal van dit jaar beschikbaar worden voor een nog onbekende prijs.

Ander belangrijk nieuws is dat HTC haar VR-bril graag draadloos wil maken. Hiervoor willen ze samenwerken met verschillende fabrikanten. De bedoeling is dat we straks uit meerdere mogelijkheden kunnen kiezen. Een optie komt in het tweede kwartaal van dit jaar al, namelijk een adapter van TPCast voor 249 dollar.

Ook wordt er met Intel aan een accessoire gewerkt om de Vive draadloos te maken, maar een prijs en een releasedatum zijn nog niet bekend.