HTC-tak nu officieel overgenomen door Google

Een afdeling van HTC is nu officieel ingelijfd door Google. Bij de overname, die vorig jaar al werd aangekondigd, is 1,1 miljard dollar gemoeid. Tweeduizend werknemers gaan van HTC naar Google. Dat heeft Rick Osterloh, hardware-topman bij Google, bekendgemaakt in een blogbericht.

De tweeduizend werknemers van de smartphone-fabrikant werkten veelal mee aan de Google Pixel en Pixel 2. De smartphone-fabrikant blijft echter een onafhankelijk bedrijf. HTC blijft dan ook smartphones maken, en behoudt zijn Vive-afdeling. Daar wordt aan virtualreality-toepassingen en -producten gewerkt.

Google krijgt ondertussen dus werknemers, maar behoudt ook toegang tot het intellectueel eigendom van HTC. Daar werd gebruik van gemaakt bij de ontwikkeling van de Pixel-smartphones. De werknemers blijven werken vanuit Taiwan. Daar is de smartphone-fabrikant gevestigd.

Officieel goedgekeurd

De overname werd zoals gezegd in september vorig jaar al aangekondigd, maar is nu officieel goedgekeurd. Osterloh stelt dat de overeenkomst er voor zorgt dat het bedrijf in de toekomst “betere en meer innovatieve producten” kan maken.