HTC brengt pakket sportgadgets Under Armour in Nederland uit

UA Healthbox

HTC en sportmerk Under Armour kondigden begin dit jaar een samenwerking aan. Ze hebben een drietal gadgets van sporters gemaakt en samengevoegd in één pakket: de UA HealthBox. Het bestaat uit een fitnesstracker, een hartslagmeter voor op je borst en een slimme weegschaal. In Nederland gaat het pakket samen 449 euro kosten.

De verschillende producten van HTC en Under Armour zijn daarmee aan de prijzige kant. De UA Polsband, een fitness- en slaaptracker kost los bijvoorbeeld 199 euro. Da’s twee keer zoveel als de Fitbit Flex. De UA Hartslagband is met 89 euro ook bijna twee keer zo duur als de meeste anderen. En ook de UA Weegschaal is duurder dan de populaire connected weegschaal van Withings.

Een groot voordeel is echter dat de producten van HTC en Under Armour allemaal perfect samenwerken en dat Under Armour bekend staat om zijn goede sport-apps. Zo is het bedrijf eigenaar van de populaire apps MyFitnessPal en Endomondo. Daarnaast werkt het bedrijf voor de app UA Record, die bij de UA HealthBox hoort, samen met IBM om kunstmatige intelligentie te gebruiken om je persoonlijk feedback en tips te geven.