HTC Vive goedgekeurd voor Amerikaanse release

Het lijkt er op dat niets de release van de HTC Vive nog in de weg staat. De definitieve versie van de virtual reality-headset van HTC en Valve is namelijk goedgekeurd door de Amerikaanse overheidsinstantie FCC. Zonder die goedkeuring mag de bril niet verkocht worden.

Volgens Road To VR was niet zeker dat de FCC de Vive automatisch goed zou keuren, omdat de bril voor de besturing gebruik maakt van lasertracking. En ook de mogelijkheid om rond te lopen met de VR-bril op je neus zou problemen op kunnen leveren; dat brengt immers veiligheidsrisico’s met zich mee.

De bedoeling was dat de HTC Vive deze maand al op de markt zou komen en dat HTC en Valve daarmee eerder zouden zijn dan de Oculus Rift en PlayStation VR van Sony, maar dat is uiteindelijk niet gelukt. De bedoeling is dat begin volgend jaar 7000 brillen voor ontwikkelaars beschikbaar komen en dat hij vervolgens in april in de winkels komt te liggen.

Het is onduidelijk of de bril ook meteen in Europa te koop zal zijn. Met een beetje geluk krijgen we op de CES volgende week meer informatie.