HTC Vive vanaf vandaag in de voorverkoop voor 899 euro

De virtual reality-bril van HTC en Valve, de HTC Vive is vanaf vandaag te bestellen. Vanmiddag om 16:00 uur gaat hij in de voorverkoop en in april komt hij in Nederland en België op de markt. De HTC Vive kost in ons land 899 euro, zo is vandaag bekend geworden, en is daarmee 200 euro duurder dan de Oculus Rift.

Waar de Rift zonder controllers wordt geleverd komt de HTC Vive voor die meerprijs met verschillende extra accessoires. Zo krijg je de headset, twee Vive-basisstations, twee draadloze controllers, een Vive Link Box en oordopjes.

De HTC Vive werd ontwikkeld in samenwerking met Valve, dat bekend is van zijn gameplatform Steam. Voor het gebruik van de bril heb je dan ook net als bij de Oculus Rift een krachtige computer nodig om hem te gebruiken. Daarnaast is hij ook te gebruiken met je smartphone en kunnen gebruikers telefoongesprekken voeren door middel van de ingebouwde microfoon, berichten lezen en agenda-items bekijken.

Verder kun je met de bril op door huis heen lopen. Wanneer de drager daarna tegen een muur of object aanloopt worden er door een frontcamera beelden van de echte wereld getoond.

De HTC Vive kan vanaf maandag 29 februari worden besteld. Hij komt daarna op 05 april uit in Nederland en België.