HTC Vive wordt duurder dan Oculus Rift: 799 dollar

Het was al bekend dat de HTC Vive vanaf maandag 29 februari te bestellen is, maar de prijs was nog een raadsel. Vandaag heeft HTC bekend gemaakt dat de virtual reality-headset in de VS 799 dollar gaat kosten. Daarmee wordt hij duurder dan de belangrijkste concurrent: de Oculus Rift; die kost 599 dollar in de VS en in Nederland 699 euro.

Voor het bedrag krijg je wel meteen een hele set die bestaat uit de Vive zelf, twee basisstations om je bewegingen in de ruimte te registeren, de Vive Link Box, twee draadloze controllers en speciale oordopjes. Daarnaast krijg je er twee games bij: ‘Job Simulator: The 2050 Archives’ en ‘Fantastic Contraption’.

HTC gaat speciale bundels aanbieden, waarbij je ook in één keer een geschikte pc aanschaft. Voor het aansturen van de HTV Vive heb je namelijk een computer nodig met flink wat grafische rekenkracht.

Het bedrijf heeft verder bekend gemaakt dat de Vive kan samenwerken met je smartphone. Je kunt telefoongesprekken voeren berichten lezen en je agenda checken, zonder dat je je headset hoeft af te zetten. Dit werkt met zowel Android-toestellen als iPhones, via bluetooth.

De voorverkoop van de HTC Vive start maandag 29 februari om 16:00 uur. In april wordt hij geleverd.