Huawei kondigt 360-gradencamera Honor VR Camera aan

Honor VR Camera

Huawei heeft nog voor de Mobile World Conference (MWC) dit weekend begint haar eerste nieuwe mobiele product al aangekondigd. Het gaat om de Honor VR Camera, zo maakt Insta360, die meewerkte aan het apparaat, bekend op haar website. Het gaat om een 360-gradencamera die je op je smartphone klikt.

Met de Honor VR Camera, die samen met Insta360 gemaakt werd, kun je foto’s en video’s maken en livestreamen. Daarnaast kun je je 360-gradenvideo’s opslaan en delen via een app die Insta360 maakte. Het apparaat heeft twee groothoeklenzen om het filmen in 360 graden mogelijk te maken.

Waarschijnlijk sluit je het apparaat aan op je smartphone via een USB-C-kabel, waar op foto’s een aansluiting voor te zien is.

Weinig bekend

Helaas is er verder nog weinig bekend over het apparaat. In welke resolutie de camera video’s maakt, is bijvoorbeeld nog niet duidelijk. Voor foto’s wordt gesproken over een 3K-resolutie, wat geen gangbare term is.

Ook weten we niet of de accessoire alleen met Huawei-telefoons werkt of ook met andere smartphones. Dat is een groot nadeel van de Samsung Gear 360, die veel lijkt op de Honor VR Camera: je kunt die alleen gebruiken samen met een paar high-end Samsung-toestellen.

Verder is er nog geen prijs vrijgegeven en heeft Huawei niet aangekondigd wanneer de camera beschikbaar wordt. Wel weten we dat de accessoire wereldwijd in de winkels komt te liggen. Waarschijnlijk zullen we tijdens MWC meer over het apparaat te weten komen.