Huawei belooft preciezere hartslagmetingen met nieuwe wearable

Huawei heeft een nieuwe fitness tracker aangekondigd: de Huawei Fit. De stijlvolle wearable meet continu je hartslag tijdens workouts.

De Fit heeft wel iets weg van de Pebble Time Round. De wearable is rond, heeft een scherm dat altijd aan staat en beschikt over een monochrome touchscreen. Hij telt je stappen, meet je calorieverbruik, analyseert je slaappatroon en kan continu je hartslag bijhouden als je aan het sporten bent.

Vooral voor die laatste functie is het handig dat de Fit automatisch aanvoelt of je in rustig tempo wandelt, sport of slaapt. Je hoeft de hartslagmeter dus niet constant handmatig in te schakelen. Huawei claimt dat de sensoren een stuk preciezer zijn dankzij ‘high signal strength’, maar of dat in de praktijk verschil maakt, moet het merk nog maar bewijzen.

De Huawei Fit beschikt helaas niet over GPS, maar je kun de wearable wel koppelen aan Huawei Wear, de app voor Android en iOS. Via de app is het ook mogelijk om in te stellen dat je meldingen krijgt van berichten en telefoontjes.

De Huawei Fit houdt het bij normaal gebruik zes dagen uit op een volle accu. Hij is verkrijgbaar in zilver en grijs, terwijl je ‘m kunt kopen met een zwart, oranje of blauw bandje. De Nederlandse adviesprijs is nog niet bekend.