Huawei komt met kopie van Samsung Gear VR

Huawei VR

Dat het Chinese Hauwei niet altijd even origineel is bij de producten die het op de markt brengt, is bekend. Het is dan ook geen hele grote verrassing dat de virtual reality-headset die het bedrijf heeft aangekondigd verdacht veel lijkt op de de Gear VR van Samsung. De Huawei VR werkt samen met Huawei’s nieuwe smartphone de P9, de grotere P9 Plus en de Mate 8.

Qua ontwerp en aansturing is de bril bijna identiek aan die van Samsung. De resolutie van de schermen van Huawei’s telefoon is wel lager dan die van Samsung en dat ga je merken in de beeldkwaliteit van de VR-headset. Het Chinese bedrijf wil het verschil maken door het toevoegen van 3D-geluid.

De bril komt “dit seizoen” beschikbaar in China, zo schrijft Techradar. Over de prijs en beschikbaarheid buiten China is niets bekend. Waarschijnlijk komt hij in eerste instantie niet naar Europa, want hier heeft het bedrijf vorige week de P9 aangekondigd zonder de Huawei VR te tonen.

Bij de lancering stelt Huawei 4000 gratis films, 40 gratis games en 350 “panorama-tours” beschikbaar voor de bril, schrijft Engadget. En dat is misschien wel het belangrijkste van de introductie, want het succes van VR-brillen valt of staat bij goede content.