Huawei presenteert Watch 2 met standalone apps en Google Assistant

Huawei Watch 2

Huawei heeft tijdens MWC de Huawei Watch 2 aangekondigd, de opvolger van de Huawei Watch die twee jaar geleden verscheen. Het horloge draait op de nieuwste versie van Android Wear. Meest interessant is de toevoeging van een 4G-verbinding via een SIM-kaart, waardoor je je telefoon niet meer nodig hebt op het horloge te gebruiken.

De Watch 2 heeft een 1.3-inch scherm en 4GB aan opslag. De accu moet twee dagen meegaan bij normaal gebruik, zeven uur als je hem gebruikt tijdens het sporten. Gebruik je alleen de stappenteller, dan kan de batterij op een lading zelfs drie weken meegaan, stelt Huawei.

De Watch 2 heeft twee verschillende edities. Zo is de ‘normale’ versie bedoeld voor sportfanaten met onder meer vrolijk gekleurde bandjes en ingebouwde GPS. Daarnaast zit er ook een stappenteller en een hartmonitor in, al is dat tegenwoordig vrij standaard voor horloges als deze. Interessant is dat je ook muziek kunt downloaden en beluisteren vanaf je horloge, door via buetooth-oortjes aan te sluiten. De Watch 2 kun je ook krijgen zonder 4G. Daardoor kun je hem niet gebruiken zonder je smartphone, maar deze versie is wel iets goedkoper.

De Watch 2 Classic is veel minder strak afgewerkt dan de normale variant. De gladde randen zijn bijvoorbeeld weg, en vervangen door een traditionelere look. Beide horloges wegen 57 gram en zijn water- en stofbestendig. Met beide horloges kun je ook betalen via Android Pay.

Beide smartwatches zijn vanaf maart dit jaar te koop. De Watch 2 met 4G-feature kost 379 euro, de versie met alleen Bluetooth gaat 329 euro kosten. De Watch 2 Classic krijgt een prijs van 399 euro.

Huawei Watch 2 Classic

Verder is er een Porsche Design-variant. Heel veel details gaf Huawei daar niet over tijdens de presentatie op MWC in Barcloba. Ook is niet bekend wanneer deze verschijnt en wat hij gaat kosten.

Android Wear 2.0

Zowel de Huawei Watch 2 als de Watch 2 Classic draaien op Android Wear 2.0. Dit besturingssysteem heeft een interessante update gehad. Zo heb je nu aanpasbare Watch Faces, maar kun je ook reageren op berichten vanaf je horloge. Dit doe je met je stem, smart replies of met een toetsenbord op het scherm.

Verder komt Google Assistant naar het horloge toe, waarmee dit een van de eerste smartwatches is met de digitale assistent aan boord. Interessant is ook dat er een Play Store beschikbaar wordt op het horloge met de 4G-functionaliteit. De applicaties zijn daardoor standalone, wat betekent dat je geen smartphone nodig hebt om ze te installeren of te gebruiken.