Huawei Watch 23 september naar Nederland, kost 399 euro

Huawei heeft vandaag officieel de Huawei Watch geïntroduceerd. De eerste smartwatch van de Chinese fabrikant gaat in ons land op 23 september in de verkoop en is verkrijgbaar vanaf 399 euro.

We hebben vandaag twee totaal verschillende smartwatches gezien. De Asus ZenWatch 2 onderscheidt zich onder andere met een aantrekkelijke prijs, terwijl de Huawei Watch qua prijs in dezelfde categorie als de Apple Watch valt. Of dat een goede keuze is zal moeten blijken, want Huawei heeft ons niet helemaal kunnen overtuigen. Ja, de Huawei Watch is mooi, maar de kast is wel erg dik, dus het is nog maar de vraag of de smartwatch wel zo lekker om je pols zit.

Qua functies is de Huawei Watch vergelijkbaar met andere Android Wear-horloges. Dat betekent dat je aan de slag kunt met telefoontjes, berichten, social media en je e-mails, maar ook je sportieve prestaties bij kun houden en niet meer dan je stem nodig hebt om een route te plannen. Daarnaast kun je via Find my Phone eenvoudig achterhalen waar je je telefoon hebt gelaten.

De kast van de Huawei Watch meet 42mm en is helemaal rond, nog steeds redelijk uniek voor een smartwatch. Het 1,4″ scherm heeft een resolutie van 400 x 400 pixels, terwijl Huawei belooft dat de helderheid stukken beter is dan bij andere smartwatches. Of dat genoeg is om Nederland van de Huawei Watch te overtuigen? We wagen het te betwijfelen, want al eerder bleek dat er maar weinig mensen zijn die dergelijke bedragen willen uitgeven aan een smartwatch. Het zegt in dat opzicht genoeg dat zelfs Apple kampt met enigszins teleurstellende verkopen.