Huawei werkt aan opvouwbare smartphone met 5G

Huawei

Huawei werkt aan een eigen opvouwbare smartphone voor 5G. Dat heeft CEO Richard Yu bevestigd tegenover Digital Trends. “We werken aan opvouwbare telefoons. Opvouwbare 5G-telefoons”, aldus Yu.

Hoewel Huawei behoorlijk wat 5G-ambities heeft, had het de technologie nog genoemd in combinatie met een opvouwbare telefoon. Wel sprak een andere topman eerder over een mogelijke opvouwbare smartphone, die mogelijk in 2019 al verschijnt. Maar Yu heeft nu voor het eerst meer details gegeven.

Zo weten we nu dat de telefoon nog niet klaar is voor de commerciële markt.  “We lanceren dat mogelijk ooit, maar niet nu”, aldus de CEO.

Mate 20 X

We weten nog niets over de grootte van de telefoon of over de specificaties, maar Yu lijkt er wel op te hinten dat de afmetingen vergelijkbaar worden met de Mate 20 X. “Voor de opvouwbare telefoons, introduceren we de Huawei Mate 20 X. Die is 7,2 inch, maar in je hand niet heel groot.”

Die specifieke smartphone is qua schermgrootte een van de grootste op de markt. Maar het apparaat zelf is vrij compact en heeft een dun uiterlijk. Maar het is niet zeker dat dit ook de template is van de opvouwbare telefoon van het bedrijf.