Huawei wil grootste smartphone-fabrikant worden in 2020

Huawei

Huawei zegt plannen te hebben om in 2020 de smartphone-fabrikant met het grootste marktaandeel ter wereld te worden. Het bedrijf wist in het tweede kwartaal van dit jaar de tweede plek op de lijst van Apple over te nemen. Samsung staat nog altijd op nummer een. Dat meldt CNBC.

“Volgend jaar zullen we erg dichtbij nummer een zijn, misschien staan we wel gelijk met Samsung. En in ieder geval een jaar later, in 2020, hebben we mogelijk een kans om nummer een te zijn”, aldus Richard Yu, CEO van de consumentenafdeling van Huawei.

Huawei lanceerde in 2010 zijn eerste eigen smartphone. Dankzij de groei van spullen voor mobiele netwerken werd het een van de grootste tech-bedrijven in China. In die markt is het een van de grootste leveranciers. Tegenwoordig verkoopt het bedrijf telefoons met eigen chips voor kunstmatige intelligentie en nieuwe functies.

Toekomst

Het grootste succes wist het bedrijf tot nu toe te behalen door telefoons te presenteren met nieuwe technologieën, maar voor schappelijke prijzen. Yu stelt nu dat kunstmatige intelligentie een belangrijk onderdeel is om smartphones naar een volgend niveau te brengen en het bedrijf in de toekomst te laten groeien.

“Kunstmatige intelligentie komt er aan. Het wordt de motor voor alle toekomstige diensten. Het wordt belangrijk om op veel apparaten te werken, het zal alle apps verbinden en je kunt alle diensten krijgen via deze kunstmatige intelligentie-mogelijkheden. De grootste veranderingen in de komende 10 jaar zijn telefoons met kunstmatige intelligentie”, aldus Yu.

Ook werkt het bedrijf aan een opvouwbare telefoon die volgend jaar moet verschijnen, evenals de eerste 5G-smartphone van het bedrijf. Verder stelt Yu dat er gewerkt wordt aan augmentedreality-brillen.